Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland GGz Kind & Adolescent verhuist

19 feb 2018

Het team Kind & Adolescent van Zuyderland GGz is verhuisd vanuit het ziekenhuis in Sittard-Geleen naar een nieuwe buitenlocatie van Zuyderland. Sinds vandaag, maandaf 19 februari, zijn zij te vinden aan de Geerweg 5, net achter het station in Sittard. Op 1 maart aanstaande verhuist tevens een ander deel van GGz, de MPU (Medisch Psychiatrische Unit). Van etage 7 locatie Heerlen verhuizen zij naar West 18, locatie Sittard-Geleen.

Zuyderland GGz Kind & Adolescent levert zowel poliklinische zorg als dagbehandeling. De nieuwe locatie Geerweg 5 Sittard, ligt ongeveer naast hun dagbehandeling De Triangel, welke zich op Valkstraat 2a bevindt.

Midden in de wijk
Het team werkt met jonge mensen van 0 tot 23 jaar. Sandra Fornaro, kinder- en jeugdpsychiater, kijkt net als het hele team uit naar de verhuizing. ‘Ja, we zijn er echt verheugd over. De nieuwe locatie sluit nog meer aan bij de behoeften van onze cliënten dan het ziekenhuis. We zitten straks midden in de wijk, met betere bereikbaarheid, betere mobiliteit en aansluiting bij onze cliënten en ketenpartners. Dat past erg bij onze manier van werken: we staan graag naast onze cliënten en alle belangrijke anderen om hen heen. Vanaf het allereerste contact staat het begrijpen van de vragen van de cliënt vanuit zijn of haar perspectief en belevingswereld centraal.’

Zorg die aansluit bij de patiënt
Ook op de nieuwe locatie wordt er gewerkt met alle leeftijden tussen 0 en 23 jaar, van baby tot kleuter, van schoolkind tot puber tot adolescent. ‘We hebben jarenlang positieve ervaring in duale intakes om optimaal aandacht te besteden aan de zorgvraag van cliënten’, vertelt Fornaro. ‘Door goed te luisteren en deskundigheid in te zetten in dialoog met de cliënt en belangrijke anderen, zorgen we dat de zorg ook echt binnenkomt en aansluit bij de cliënt.’

Samenwerking
Veel waarde hecht het team aan samenwerking. Met de cliënt, met mensen om de cliënt heen, met andere hulpverlening, gemeenten en scholen. Zo ondersteunt de verhuizing nieuwe ontwikkelingen op het vlak van zorg-onderwijscombinaties voor complexere zorgvragen. Het begrijpen van vragen vanuit de ontwikkeling en binnen de echte leefwereld  van cliënten is en blijft het uitgangspunt’.

Bereikbaarheid
Met een goede parkeermogelijkheid en een directe ligging nabij het station, wordt het team nog beter bereikbaar. Het telefoonnummer van Zuyderland GGz Kind & Adolescent, 088-4590340, blijft hetzelfde.

Zuyderland GGz Kind & Adolescent
Geerweg 5, 6135 KB Sittard
secretariaatkindenjeugd@zuyderland.nl | 088-4590340