Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland gaat vier zaterdagen open

14 sep 2017

Als extra service naar patiënten gaat Zuyderland de laatste drie maanden van dit jaar vier zaterdagen open. Tweemaal in Heerlen en tweemaal in Sittard-Geleen. Dat heeft de Raad van Bestuur, samen met het Medisch Specalistisch Bedrijf, besloten. Zuyderland wil zo de toegangstijden verkorten voor poliklinieken en OK, alsmede wachtlijsten wegwerken.

‘Op dit moment zijn onze toegangstijden poliklinieken te hoog. Wij willen de service aan onze patiënten verbeteren en hebben daarom met alle vakgroepen afgesproken de toegangstijden zo kort mogelijk te houden. De medewerkers plannen we in op basis van vrijwilligheid en we hebben artsen verzocht ook hieraan mee te werken’, aldus David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur. De aangekondigde maatregelen omvatten ook het maximaal vullen van de capaciteiten (OK en poliklinieken) gedurende de week. Zuyderland draait de komende maanden dan ook meer dagdelen polikliniek en plant extra OK- programma’s.

Voorzitter van het Medisch Specialistisch Bedrijf Frans Stals: ‘We willen onze patiënten niet langer dan nodig laten wachten: dus kortere wachttijden van operaties en kortere wachttijden voor verrichtingen zoals scopieën en slaaponderzoeken.’

Op de geplande zaterdagen (7 oktober Sittard-Geleen,  4 november Heerlen, 25 november Heerlen en 2 december Sittard-Geleen) zijn alle poli’s geopend. Tevens vinden dan extra operaties plaats van minder complexe ingrepen. Zuyderland Medisch Centrum is dan volledig in bedrijf als tijdens een doordeweekse dag met dagverpleging, polikliniek, MRI, laboratorium en endoscopiekamers.