Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland en Sananet samen in e-Health

09 okt 2018

‘Grootschalige inzet voor betere zorg in Westelijk Mijnstreek en Parkstad’

Zuyderland wil van e-Health gewone zorg maken bij de maatwerk begeleiding van mensen met een chronische aandoening en een hoge ziektelast. Zuyderland verkent daarom samen met e-Health ontwikkelaar Sananet en zorgverzekeraar CZ kansen om e-Health grootschaliger in te zetten. Op kleinere schaal doet Zuyderland dit al door de inzet van -deels -samen met Sananet ontwikkelde online applicaties, zogenaamde eCoaches, bij aandoeningen als Parkinson, MS, IBD en chronische pijn.

In de komende jaren voorzien Zuyderland en Sananet uitbreiding van medisch gevalideerde eCoaches naar andere patiëntengroepen. Denk hierbij onder andere aan reuma, kanker, hartfalen, pijn bij liesbreuken en hoofdpijn. Zuyderland heeft gekozen voor verbredingen opschaling van eHealth van Sananet. De praktijk laat opmerkelijke uitkomsten zien voor patiënten en hun behandelaars, die in wetenschappelijke studies worden bevestigd. Voorbeelden zijn betere therapietrouw, polibezoek alleen als het echt nodig is en tot 50% minder ziekenhuisopnames. Sananet onderschrijft de missie en het beleid van Zuyderland. Beide partijen zijn met elkaar in gesprek over de realisering van deze ambitie en hebben de intentie om hun jarenlange samenwerking in een partnership te intensiveren en te verduurzamen.

Zuyderland
Zuyderland beschikt over excellente expertise op het gebied van oncologie, obesitas (zwaarlijvigheid), neurocognitieve ziekten, mobiliteit en interstitiële longaandoeningen. Zuyderland loopt graag voorop bij innovaties in de zorg. Het streeft er voortdurend naar om vanuit vernieuwende ideeën en inzichten nieuwe hulpmiddelen, technieken, diensten en processen voor de zorg-en dienstverlening te ontwikkelen en succesvol in te voeren. Door innovatief te zijn, optimaliseert Zuyderland de zorg voor patiënten. Steeds meer ook met toepassing van eHealth.

Sananet
Sananet bedenkt, ontwikkelt, levert en implementeert online coaches en andere eHealth programma’s op basis van het persoonlijk profiel van patiënten. De onderneming is gevestigd in Sittard-Geleen. Samen met zorgverleners in Zuid-Limburg heeft de onderneming een portefeuille met eCoaches voor 15 chronische aandoeningen. Zij zijn medisch gevalideerd, veilig en volledig gecertifieerd en worden door ziekenhuizen en eerstelijns zorggroepen overal in Nederland gebruikt. Door deze geavanceerde zelfzorg, incl. telemonitoring, kunnen patiënten thuis veilig hun therapie trouw optimaliseren en meer regie krijgen over hun ziekte. Zij  worden daardoor op afstand online begeleid en kunnen direct beroep doen op hun medisch behandelaar als zij bijzondere aandacht nodig hebben.