Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland en NOK Zuid bekroond tot Centre of Excellence

08 jul 2019

Zuyderland en de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid hebben vrijdag 5 juli het predicaat Centre of Excellence ontvangen van de International Federation for the Surgery of Obesity and Metabolic Disorders (internationale federatie voor de operaties van obesitas en metabole stoornissen (IFSO). Samen met de Nederlandse Obesitas Kliniek (NOK) Zuid in Heerlen biedt de maatschap Chirurgie (Heelkunde) van Zuyderland Medisch Centrum al sinds 2013 een volledige behandeling aan voor patiënten met ernstig overgewicht (morbide obesitas).

De ondertekening van het internationale certificaat werd gedaan door David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur, Jan Willem Greve, bariatrisch chirurg en medisch directeur NOK Zuid en Kobus Dijkhorst, directeur NOK. Op het gebied van operaties tegen ernstig overgewicht mag NOK Zuid zich voortaan Centre of Excellence noemen, wat inhoudt dat zij voldoet aan alle internationale richtlijnen voor bariatrische chirurgie in de behandeling van patiënten met morbide obesitas. Dit jaar (2019) worden in Zuyderland ruim 650 patiënten geopereerd.

Jan Willem Greve is opgetogen over de toekenning: ‘Het is voor ons echt een bevestiging dat we als centrum goed bezig zijn. Door middel van deze erkenning voldoen we ook officieel aan al onze verplichtingen. Hiervoor zijn we eerder ook gevisiteerd. We werken hard om ook voor de toekomst te blijven groeien. De post-bariatrische zorg (contour chirurgie) is nu ons volgende belangrijke speerpunt.’ Daarnaast zijn de behandelopties uitgebreid met de Elipse maagballon en een endoscopische maagverkleinings techniek voor patienten die niet voor bariatrische chirurgie in aanmerking komen (niet verzekerde zorg).’  

Behandeling
Bij de Nederlandse Obesitas Kliniek Zuid worden patiënten optimaal behandeld met een programma gericht op het verkrijgen van een gezonder gewicht door blijvende verandering van leefstijl. Het behandeltraject kent een unieke multidisciplinaire aanpak waar een operatie onderdeel van uitmaakt. Er zijn verschillende operaties mogelijk, waarbij de gastric bypass met Minimizer ring – uniek in Nederland – de standaard is.