direct contact

Direct contact

Zuyderland en Harteraad organiseren tweede Hart & Vaatcafé

Op woensdag 28 maart organiseert de afdeling Cardiologie van Zuyderland, in samenwerking met stichting Harteraad, voor de tweede keer een Hart & Vaatcafé. Dit is een contactbijeenkomst voor hart- en vaatpatiënten, familie en belangstellenden. In het café wordt informatie gegeven over hart- en vaataandoeningen en is er de mogelijkheid ervaringen uit te wisselen. Dit najaar wordt het initiatief nog eens herhaald.

Het belangrijkste doel is om patiënten, familie en zorgverleners op laagdrempelige wijze met elkaar in contact te brengen. Op woensdag 28 maart wordt het Hart & Vaatcafé gehouden in het Hubertushuis in Geleen. De avond start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. De eerste bijeenkomst, op woensdag 14 maart in Heerlen, was met ruim vijftig aanwezigen goed bezocht.

Programma

Tijdens het Hart & Vaatcafé staat het thema ‘boezemfibrilleren’, ook wel hartkloppingen genoemd, centraal. Een veel voorkomende hartritmestoornis waarbij de hartslag kan oplopen naar 150 á 200 slagen per minuut, twee keer zoveel als normaal. Cardioloog Casper Hoorntje en twee Hartrevalidatieverpleegkundigen komen aan het woord over dit thema. Na de pauze deelt een patiënt zijn ervaringen en is er de mogelijkheid om in gesprek te gaan met andere aanwezigen.

Aanmelden
Heeft u interesse in het Hart & Vaatcafé? U bent van harte welkom! Aanmelden is wel noodzakelijk. Dit kan via het onderstaande linkje op de website van Harteraad:

Woensdag 28 maart, ‘Hubertushuis’ – Geleen

Foto: Cardioloog dr. Hoorntje in gesprek tijdens het Hart & Vaatcafé op 14 maart in Heerlen.