Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland eert winnaars Cees Sterk Prijs 2021

19 jun 2021

€5.000 voor kleinschalige initiatieven voor kwetsbare ouderen in Zuyderland

In het auditorium van Zuyderland Sittard-Geleen is vrijdag 18 juni voor de derde keer de Cees Sterk Prijs uitgereikt. In totaal werd er €5.000,- ter beschikking gesteld voor kleine, laagdrempelige initiatieven die gericht zijn op het verbeteren van de zorg en communicatie met betrekking tot kwetsbare ouderen in het ziekenhuis en de transmurale zorgverlening. 

Na vier enthousiaste en inhoudelijk goede pitches werd een publiekssteam uitgebracht. De jury ging vervolgens in beraad terwijl Richard Rohi zorgde voor stemmige saxofoonklanken. De eerste prijs (€2.000,-) ging naar het Adviesteam Kwetsbare Ouderen van afdeling West 52 in Sittard-Geleen. De overige genomineerde initiatieven kregen alle drie een prijs van €1.000,-

De jury vond de ingediende initiatieven van goed niveau en volledig aan de criteria voldoen. Daarom werden alle initiatieven beloond, zodat deze vier initiatieven verder tot ontwikkeling kunnen worden gebracht. Cees Sterk besteedde in zijn slotwoord nog aandacht aan de ongelooflijke prestatie die afgelopen jaar door zorgmedewerkers is geleverd.

Foto: de winnaars op de foto met Cees Sterk (voormalig bestuurder Zuyderland) en Roel Goffin (Bestuursraad Zuyderland)