Ga naar hoofdinhoud

Wie houdt Zuyderland overeind?

18 dec 2018

‘Wie houdt Zuyderland overeind?’ Met deze kop staat in Dagblad De Limburger van afgelopen zaterdag een tendentieus en veelal feitelijk onjuist artikel.

Mijn antwoord op deze vraag is: “Wij houden zelf Zuyderland overeind!”

9000 hardwerkende collega’s en honderden medisch specialisten die elke dag weer alles geven om goede zorg te leveren. Dat is wat Zuyderland overeind houdt. Dat is wat leidt tot steeds hogere patiënt- en cliëntwaardering. Dat is wat leidt tot de erkenning van 12 topklinische functies. Dat is wat leidt tot het maken van winst.

Beste journalist, hou op met die oude koeien uit de sloot te halen. Hou op met het gebruiken van achterhaalde vertrouwelijke informatie die naar jou om welke reden dan ook wordt gelekt. Hou op met het niet checken van de feiten. Hou op met het beschadigen van Zuyderland!

Beste hoofdredactie van De Limburger, wees toch eens trots op zo’n fantastisch zorg bedrijf in de eigen provincie. Een bedrijf dat aan 500.000 inwoners elke dag 24/7 goede zorg levert. Een bedrijf dat aan 9000 gezinnen werk biedt. Een bedrijf dat elk jaar 10-tallen miljoenen investeert en daarmee belangrijk is voor vele regionale MKB en andere leveranciers.

David Jongen
Voorzitter Raad van Bestuur Zuyderland