Ga naar hoofdinhoud

Wensboom in de hal van Heerlen en Sittard-Geleen

07 dec 2016

Vanaf deze week staat ‘ie er weer: de wensboom in de centrale hal van onze locaties Heerlen en Sittard-Geleen. Patiënten, bezoekers, maar ook medewerkers kunnen een wens in die boom hangen.

Rondom Kerst en Nieuwjaar biedt Zuyderland iedereen graag de mogelijkheid om een wens voor een ander te noteren op een kaartje en in de wensboom in de hal te hangen. Zie het als een stukje steun of hoop, gericht op de toekomst. De kerngedachte is geven om elkaar.

Afgelopen jaren werden de wensbomen op locaties Heerlen en Sittard-Geleen erg gewaardeerd, met honderden wensen binnen een paar weken. In de meeste gevallen werd er om spoedige genezing van een ziek familielid gevraagd. ‘Dat opa snel beter wordt’, ‘Dat ik weer goed kan lopen’ en ‘Dat mijn twee ooms nog beter worden of anders naar de hemel gaan in vrede’ zijn enkele rake voorbeelden van wensen die afgelopen jaren de wensboom sierden.

Interactief
Zuyderland zal vanaf komende week dagelijks op sociale media als Twitter, maar ook Facebook, Instagram of Pinterest de mooiste wensen delen.

Anderzijds kunnen de wensen net als andere jaren ook weer digitaal aangeleverd worden. Zij die ons ziekenhuis in komende weken niet bezoeken maar wel graag deel uit willen maken van de wensboom, kunnen hun wens ook uiten via sociale media. De wens wordt dan ook daadwerkelijk afgedrukt en (fysiek) in de boom gehangen.

Beide bomen staat tot na de jaarwisseling in de hal.