Ga naar hoofdinhoud

Week van de Psychiatrie: inschrijven nog mogelijk

16 mrt 2018

‘De psychiatrie is van ons allemaal. Een trauma ook!’ Dat is dit jaar het thema van de week van de psychiatrie, die binnen Zuyderland van 19 t/m 25 maart wordt georganiseerd. Er zijn nog plekken vrij voor de diverse interessante workshops op 22 maart, er is een expositie in de hal en ook voor het herstelsymposium op 23 maart is inschrijven nog mogelijk!

Met de slogan van dit jaar wil Zuyderland benadrukken dat vrijwel iedereen met psychiatrie te maken heeft of te maken kan krijgen. Het kan om jezelf gaan, je partner, je vriend of vriendin of een klasgenoot of een collega van het werk. ‘En een trauma ook!’ wijst er op dat mensen na misbruik, mishandeling (geestelijk of lichamelijk), verwaarlozing of liefdeloosheid psychische klachten kunnen ontwikkelen. Als je iemand van dichtbij kent weet je uit ervaring hoe het is dat iemand met veel zorgen en psychische pijn rondloopt en dat je daar zeker iets voor kunt betekenen.

Activiteiten
Acceptatie en informatie is van groot belang. Door middel van de activiteiten in de Week van de Psychiatrie 2018 wordt geprobeerd om jou te laten ervaren wat het betekent als iemand zelf psychische problematiek heeft of hoe het is als iemand in de naaste omgeving deze problematiek ervaart. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de verschillende, interessante activiteiten zodat je verrast wordt en mogelijk geraakt.

Programma
Via www.weekvandepsychiatrie.nl vind je informatie over de activiteiten elders in Limburg en in de rest van Nederland. Op de website kunt je tevens meer lezen over de achtergrond en ontstaansgeschiedenis van de week van de psychiatrie.

Het programma van de week binnen Zuyderland vind je hier >