Ga naar hoofdinhoud

Week van de Psychiatrie 2022: inschrijven nog mogelijk

18 mrt 2022
‘Herstel, wat past bij jou?’ Dat is dit jaar het thema van de Week van de Psychiatrie, die binnen Zuyderland van 21 tot en met 26 maart wordt georganiseerd. Er zijn nog plekken vrij voor diverse interessante workshops, er is op dinsdag 22 maart een expositie in de hal van Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen en een muziektheatervoorstelling op vrijdag 25 maart in Sittard.

Het doel van de week, met als thema ‘Herstel, wat past bij jou?’, is om op een goede manier onder de aandacht te brengen wat ondersteunend kan zijn in het herstelproces.  Één op de vier mensen kampt met psychische problemen, dat niet alleen henzelf maar ook hun naasten kan beïnvloeden. De kans dat we er individueel mee te maken krijgen is groot. Daarnaast herstellen mensen gelukkig ook, maar daarin loopt iedereen een individueel proces. Hoe dit proces ondersteund kan worden wordt deze week gepresenteerd.

Activiteiten
Acceptatie is een belangrijk onderdeel in het herstelproces, maar ook informatie is van groot belang. Door middel van de activiteiten in de Week van de Psychiatrie 2022 wordt geprobeerd om een ieder te laten ervaren wat het betekent als iemand zelf psychische problematiek heeft en hoe herstel ondersteund kan worden. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de verschillende, interessante activiteiten zodat je verrast wordt en mogelijk geraakt.

Programma
Via deze website vind je informatie over de activiteiten elders in Limburg en in de rest van Nederland. Op de website kunt je tevens meer lezen over de achtergrond en ontstaansgeschiedenis van de Week van de Psychiatrie.

Het programma van de week binnen Zuyderland vind je hier.