Ga naar hoofdinhoud

Webinar Artrose van heup & knie

26 nov 2020

Zuyderland organiseert op dinsdag 1 december 2020 een themabijeenkomst in de vorm van een online webinar. Dit keer is het thema artrose.

Artrose is in de volksmond slijtage van gewrichten; het is de meest voorkomende chronische aandoening aan het bewegingsapparaat. Het kan in alle gewrichten optreden, maar er zijn plaatsen waarin het vaker voorkomt, zoals nek, onderrug, knieen, heupen, handen en voeten. De aandoening komt ook relatief vaak voor: ongeveer één miljoen mensen in Nederland hebben artrose met wisselende klachten. Slijtage kun je niet helemaal voorkomen maar je kunt veel doen om je gewrichten
gezond te houden. Tijdens deze online bijeenkomst wordt, naast klachten en behandelingsmogelijkheden, ingegaan op wat je zelf kunt doen om verergering te voorkomen.
*Opereren (prothese) bij artrose komt in een andere bijeenkomst aan bod.

Wanneer

Dinsdag 1 december 2020. Het online webinar zal om 17:30 uur starten en uiterlijk tot 19:00 uur duren. Inschrijven is gratis. Je volgt het webinar vanuit thuis via pc, laptop of tablet.

Sprekers
  • Patrick Deckers, orthopedisch chirurg
  • Diane Houben, fysiotherapeut

Informatie over de online webinar (digitale bijeenkomst) en om je aan te melden, vind je op www.zuyderland.nl/themabijeenkomsten

Dit webinar wordt mede mogelijk gemaakt door Zimmer Biomet.