Ga naar hoofdinhoud

Voormalige verpleegstersflat bij Zuyderland Heerlen wordt in november afgebroken

10 sep 2020

De voormalige verpleegstersflat op het terrein van Zuyderland Heerlen – sinds de jaren ’90 vooral in gebruik als kantooromgeving – wordt in november afgebroken.

De afbraak (mechanische sloop) wordt uitgevoerd met een grote ‘knijper’. Het gebouw is nu al helemaal ontruimd. De exacte datum van de afbraak in november is nog niet bekend, maar wordt binnenkort duidelijk. Rond december zou de sloop afgerond moeten zijn.

De bouw van de flat vond plaats in de jaren ’60 en is vele jaren gebruikt als huisvesting voor personeel in opleiding. Begin jaren ’90 is het gebouw omgetoverd tot kantooromgeving. Al deze kantoorplekken hebben in afgelopen jaren onderdak gevonden op andere locaties en gebouwen van Zuyderland. De vele vierkante meters op betreffende plek zijn dan ook niet langer nodig. Bovendien zou voor een opknapbeurt van de voormalige verpleegstersflat een grondige renovatie nodig zijn.

De Plastische Chirurgie was tot dit voorjaar ook gevestigd in het gebouw, maar bevindt zich ondertussen op het poliplein in Heerlen (etage 1 van het Beddenhuis).

In het voorjaar van 2021 zal het terrein waar nu nog het gebouw staat, worden aangevuld en ingericht met groenvoorziening. De flat en de twee (reeds in 2008 gesloopte) Torenflats, waren samen met het huidige Beddenhuis meer dan 50 jaar bepalend voor de aanblik van het ziekenhuisterrein in Heerlen.