Ga naar hoofdinhoud

Voormalig zorgcentrum de Baenje tijdelijk in gebruik als noodopvang

05 nov 2021

In voormalig zorgcentrum De Baenje in het centrum van Sittard worden vanaf volgende week tijdelijk asielzoekers gehuisvest. Het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) heeft laten weten het gebouw vanaf donderdag 11 november als noodopvang te willen gebruiken.

Het COA heeft alle provincies gevraagd noodopvang beschikbaar te stellen. De maximaal veertig mensen die 11 november in Sittard arriveren, zullen tot uiterlijk 8 december in de voormalige Baenje verblijven. Om hoeveel mensen het precies gaat, is pas duidelijk als de groep arriveert. Er kunnen 17 kamers van het complex worden gebruikt.

De mensen die in de Baenje verblijven worden opgevangen door medewerkers de gemeente Sittard-Geleen en woningcorporatie ZOwonen, eigenaar van het pand. Zij zijn van de vroege ochtend tot ’s avonds aanwezig. Daarnaast is er 24 uur per dag professionele begeleiding aanwezig. Omwonenden zijn per brief geïnformeerd over de ingebruikname van het gebouw als noodopvang. De voornamelijk studenten die nu via leegstandsbeheer van Ad Hoc in het complex wonen, kunnen er blijven wonen. Ook zijn er medewerkers van Ad Hoc aanwezig. Tijdens het verblijf wordt ervoor gezorgd dat de bewoners aan activiteiten kunnen deelnemen.