Ga naar hoofdinhoud

Vleugel B in Heerlen bekroond met duurzaamheidskeurmerk

19 jun 2018

Zuyderland Medisch Centrum heeft voor de nieuwbouw van Vleugel B in Heerlen het BREEAM very good-certificaat ontvangen. BREEAM-NL is een duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen.

Als een gebouw over zo’n keurmerk beschikt betekent dit dat er op allerlei fronten rekening gehouden is met duurzaamheidsaspecten. Daarbij gaat het bijvoorbeeld om energie, vervuiling en het gebruik, maar ook het transport van materialen.

Vleugel B in Heerlen krijgt het keurmerk onder meer omdat het beschikt over energiezuinige luchtbehandelkasten, verlichting en liften. Ook zijn dak en gevels extra geїsoleerd en wordt het hemelwater op natuurlijke wijze afgevoerd via in de buurt gelegen vijvers en de Geleenbeek.

Het gebouw is in september 2015 in gebruik genomen. Het certificaat is nu pas uitgereikt, omdat na ingebruikname eerst aangetoond moest worden dat de vooraf becijferde besparingen ook daadwerkelijk worden behaald.

Foto v.l.n.r: Frankwin Aerden (Zuyderland), Ivo Schins (Van Wijnen), David Jongen (Zuyderland), Jan Roersen (W4Y), Bert Pfeiffer (Zuyderland), Raymond Vaessen (Van Wijnen), Leon Rijkx (Zuyderland), Burney Kreugel (Engie)