Ga naar hoofdinhoud

Bezoekregeling zorgcentra Zuyderland

10 nov 2020

Uitgangspunt is dat onze zorgcentra, als het aan Zuyderland ligt, niet meer helemaal dichtgaan. Om daar voor te zorgen, is het noodzakelijk bewoners en medewerkers op alle andere mogelijke manieren te beschermen. Met de volgende maatregelen hopen we het virus buiten de deur te houden.

  • Wij roepen bezoekers op bezoek uit te stellen als zij of één van hun huisgenoten gezondheidsklachten hebben die verband kunnen houden met corona.
  • Het dragen van een mondneusmasker is voor alle bezoekers vanaf 13 jaar verplicht. Bezoekers moeten zelf een mondkapje meenemen. Ook voor medewerkers is het dragen van een mondneusmasker verplicht. We volgen daarmee het advies van de regering om in openbare ruimten een mondneusmasker te dragen.
  • Bij de ingang van het zorgcentrum vindt registratie en een gezondheidscheck inclusief temperatuurmeting plaats. Uiteraard geldt de landelijke richtlijn van 1,5 meter afstand, ook voor kinderen.
  • Per dag zijn maximaal twee bezoekers vanaf 13 jaar en twee kinderen t/m 12 jaar toegestaan. Waar mogelijk vindt het bezoek plaats op de kamer van de bewoner. Daar waar dit niet kan, gelden locatiespecifieke regels.
  • De restaurants blijven geopend, maar daar gelden, net als in de landelijke horeca, aanvullende regels. Zo mogen er mogen maximaal 30 mensen tegelijk aanwezig zijn en maximaal 4 mensen aan één tafel.
  • Bewoners kunnen samen met bezoekers naar buiten. We raden het echter af bewoners mee te nemen naar drukke plekken of publieke gelegenheden.