Ga naar hoofdinhoud

Twee Zuyderlanders maken debuut in LVK-finale

12 feb 2019

Voor twee jonge Zuyderlanders gaat vrijdag een droom in vervulling. Dan staan ze voor ruim 7000 carnavalsvierders op de bühne tijdens de finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) in het MECC te Maastricht. Marvin Rosier en Maxime Tummers over hun ervaring in aanloop naar de grote dag.

Maxime Tummers uit Sittard is leerling operatieassistent op de Operatiekamers. Vrijdag zingt ze met duopartner Thierry Dirkx namens het duo ’Sjtom Toeval’ voor Sittard het nummer ‘1, 2, 3 Vastelaovend’. ‘Het is een privilege om voor zoveel mensen te mogen optreden’, vertelt ze. ‘Of we eerste of laatste worden maakt me eigenlijk niet zoveel uit. Het bereiken van de finale voelt al als de eerste prijs. We gaan er een geweldig feestje van maken met de mensen in de zaal en voor de tv!’ Wil je duo Sjtom Toeval uit Sittard steunen? Stem dan tijdens de finale via LVK18.

Ook Marvin Rosier maakt zijn debuut op de LVK-bühne. Sterker nog, hij doet voor het eerst mee. Hij werkt in het dagelijks leven als duaal student bij de afdeling Medische Beeldvorming. Als rasechte Maastrichtenaar kan hij niet wachten tot het vrijdag is. ’Uitgerekend in mijn eigen stad de aftrap mogen geven, voelt heel speciaal.’ Met zijn liedje ’T Sjoenste wat d’r is!!’ treedt hij namelijk als eerste in de finale op. ‘Elke dag kom ik langs het MECC’, lacht Marvin. ‘Stiekem ben ik ook al een kijkje gaan nemen. Vrijdag gaat een jongensdroom in vervulling. Ik verwacht dat het een groot Limburgs feestje gaat worden. Voor mij is de avond geslaagd als ik er echt van heb kunnen genieten: ik ga proberen alles in me op te nemen. Een ding is zeker: niemand neemt mij dit nog af! Stem voor Marvin in de finale via LVK01.

De LVK-finale begint vrijdag om 20.00 uur en is live te volgen via L1 TV.