Ga naar hoofdinhoud

Stomaverpleegkundige Viviane Beckers wint Elise Sørensen Award

02 jul 2021

Een mooie waardering voor onze stomaverpleegkundige Viviane Beckers: zij ontving vrijdagmorgen op de polikliniek chirurgie uit handen van Florian Pickert, directeur van Coloplast Nederland de ‘Elise Sørensen Award’.

De firma Coloplast vroeg stomadragers en stomaverpleegkundigen om te stemmen op de stomaverpleegkundige die net als Elise Sørensen (grondlegger van ’s wereldse eerste zelfklevende stomawegwerpzakje) een stapje extra zetten in stomazorg. Er werd massaal gestemd. Onze Vivane Beckers, die al 22 jaar stomaverpleegkundige binnen Zuyderland is, kreeg de meeste stemmen. ‘Net als Elise zet jij dat ene stapje extra in de stomazorg en ga je steeds op zoek gaat naar het beste voor jouw patiënten’, zo oordeelde Coloplast.

‘Positieve inslag’
Mooi was ook de quote die werd voorgelezen, geschreven door een van haar patiënten: ‘“Zij heeft mij vertrouwd gemaakt met mijn stoma en daarnaast mij tot een positieve inslag laten komen. Je moet er mee door in je leven. Hulde aan Viviane!’

Handen, hart en hoofd
Werken in de gezondheidszorg, dat is werken met je handen, je hart én je hoofd, benadrukte directeur Florian Pickert maar nog eens. De award onderstreept dan ook dat Viviane passie voor het werk, praktische vaardigheden en vakkennis een basis laat vormen voor goede patiëntenzorg. Ook de collega’s van de polikliniek chirurgie, stomazorg en afdeling waren aanwezig bij de uitreiking en gaven aan erg trots te zijn.