Ga naar hoofdinhoud

Roparun éénmalig in Zuid-Nederland, route heeft Zuyderland-tintje

28 sep 2021

In het weekend van 2-3 oktober vindt de 30e editie plaats van de Roparun. Vanwege COVID-19 wordt deze dit jaar door Roparun Nederland (sponsorloop in estafettevorm) georganiseerd in Zuid-Nederland. De 186 teams uit het hele land leveren in ruim 24 uur een non-stop sportieve prestatie om geld op te halen voor mensen met kanker. Team Zuyderland is een van de teams die dit jaar van start gaat. Maar ook de aangepaste route heeft dit jaar een Zuyderland-tintje, doordat zorgcentrum Hof van Serviam in Sittard een van de doorkomstlocaties vormt.

Dit jaar nemen rond 1500 hardlopers deel aan de loop. Zij worden begeleid door ruim 3000 fietsers en volgwagens. Op de schootsvelden in Sittard, bekend van het oktoberfeest, wordt een feestelijke doorkomst georganiseerd voor de deelnemers.

Doel van 2021 is palliatieve zorg
Team Zuyderland gaat op zaterdag 2 oktober om 12.55 uur van start en verwacht op zondag 3 oktober rond 16.00 uur finishen op het Pinkpopterrein in Landgraaf. De 22 enthousiaste Zuyderlanders gaan de uitdaging aan om zoveel mogelijk geld bij elkaar te krijgen door activiteiten te organiseren en sponsoren te benaderen. Door de inzet van alle teams staat inmiddels een bedrag van meer dan €1.300.000,- op de teller van Roparun Nederland. Afhankelijk van het Roparun doel van het betreffende jaar, kan dit bijvoorbeeld een dagje uit voor zieke kinderen, sportfaciliteiten op een oncologie-afdeling of workshops in een inloophuis. Het doel van 2021 is palliatieve zorg. Overkoepelend doel en tevens het motto van de Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’.

Doorkomst
Feestelijke doorkomsten langs de route zijn belangrijk voor de teams. De sfeer, het gevoel, eigenlijk de totale beleving geeft de teams een welkom steuntje in de rug om vol te houden en weer door te gaan. Zo ook bij Hof van Serviam in Sittard dat uitkijkt op de schootsvelden . Een groep van creatieve activiteitenbegeleiders en vrijwilligers zorgen ervoor dat er een mooie doorgang komt voor de 1500 hardlopers en rond de 3000 begeleidende fietsers. Omdat het goede doel van dit jaar palliatieve zorg is, zal er bovendien een informatiemarkt over palliatieve zorg zijn. Ook Stichting Wensulance is aanwezig met een van hun wagens.

Sponsor het goede doel
Wil je het Zuyderland-team steunen en sponsor worden van dit goede doel? Ga dan naar www.roparun.nl, selecteer ‘alle teams’ en zoek op ‘Zuyderland 217’. Alle bedragen zijn heel erg welkom. Op deze site kun je ook meer informatie vinden over de Roparun in het algemeen, de starttijden en de route.