Ga naar hoofdinhoud

Regionale Samenwerkingsorganisatie (RSO) Zuid-Limburg van start

07 okt 2022

Als een patiënt of cliënt zorg ontvangt van meerdere zorgorganisaties is het cruciaal dat die zorg optimaal op elkaar is afgestemd. Niet alleen in de vorm van communicatie, maar ook om snel van elkaar te weten welke diagnoses, behandelingen en bijvoorbeeld medicaties actueel zijn of dat in het verleden waren. Vele zorgpartijen werken op diverse gebieden al nauw samen, maar met de kansen die technologie biedt is er rond gegevensuitwisseling nog een flinke verbeterslag te maken. Daarom is er nu de RSO (Regionale Samenwerkingsorganisatie) Zuid-Limburg!

Het over de grenzen van zorgorganisaties heen kunnen samenwerken met zorgdata is wat de deelnemende zorgorganisaties bindt in dit regionale samenwerkingsverband. Deze nieuwe coalitie gaat de komende jaren bouwen aan een digitaal landschap waarin zorgverleners, patiënten en cliënten van diverse organisaties veilig en op een privacy-vriendelijke manier kunnen samenwerken met en aan zorgdata. Daarbij sluiten zij als twaalfde RSO in Nederland aan bij de ontwikkeling van een landelijk dekkend netwerk van regionale samenwerkingsverbanden en nationale voorzieningen.

Vanaf 7 oktober werken Zuyderland, Maastro, MeanderGroep, Mondriaan, HOZL, Meditta en LEVANTOgroep-NOVIzorg vanuit RSO Zuid-Limburg aan de realisatie van deze regionale ambitie.

Foto: de bestuurders op de foto na de contractondertekening in Maastricht