Ga naar hoofdinhoud

Internationale opleidingsprijs voor Jamiu Busari

08 sep 2016

Kinderarts dr. Jamiu Busari heeft in zijn hoedanigheid als opleider van arts-assistenten, samen met dr. Jordan Bohnen uit Boston (VS), de International Residency Award 2016 gewonnen. Het betreft een soort internationale variant van de eerder gewonnen Clinicus van het jaar Award. De officiële uitreiking vindt begin volgende maand plaats in Canada.

De prijs, jaarlijks uitgereikt door de International Conference on Residency Education (ICRE), is een internationale award die klinisch leiders bekroont vanwege een belangrijke bijdrage aan opleidingen binnen het medisch onderwijs. De nadruk ligt daarbij op het internationaal bezig zijn met innovatie in opleiden, onderzoek en samenwerken.

Bekroning
In een eerste reactie zegt Jamiu erg vereerd te zijn met de uitverkiezing. ‘Fantastisch! Een bekroning op mijn werk.’ Tevens motiveert het hem enorm om zich, ook internationaal, te blijven inzetten.

Conferentie
De ICRE is ’s werelds de grootste conferentie ter wereld gewijd aan het bevorderen van medisch onderwijs. Meer dan 1.600 opleiders van over de hele wereld wonen dit jaarlijks bij om de nieuwste trends te ontdekken en te praten over medisch onderwijs. Dit jaar vindt het event plaats van 29 september t/m 1 oktober, wanneer Jamiu zijn award ontvangt.

Clinicus van het jaar
Samen met onze neuroloog Peter van Domburg werd Jamiu Busari eerder dit jaar door de co-assistenten van Medische Studievereniging Pulse nog uitgeroepen tot Clinicus van het jaar.