Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe coronabesmettingen in zorgcentra Zuyderland

18 aug 2020

Na een coronavrije periode van een aantal maanden zien we nu helaas toch dat, net als in de rest van Nederland, het COVID-19-virus in enkele van onze zorgcentra weer de kop op steekt. Zowel in Vastrada in Susteren als Aldenhof in Born zijn bewoners positief getest. Daarbij gaat het in totaal om drie bewoners. Deze cliënten worden in isolatie verzorgd.

Het is begrijpelijk dat dit nieuws bij bewoners en naasten vragen oproept. Is het veilig? Gaan de huizen weer op slot voor bezoek? Daarom vinden de Zuyderland-zorgcentra het belangrijk aan te geven dat de diverse locaties niet meer in zijn geheel dichtgaan. Die moeilijke periode ligt achter ons. Dat betekent wel een uitdaging aangezien nu duidelijk is dat het virus her en der weer binnensluipt. In gevallen dat er besmettingen aan de orde zijn, zullen we per situatie bekijken welke maatregelen voor bezoek nodig zijn en zal per afdeling bekeken worden hoe maatwerk kan worden geboden voor wat betreft de bezoekregeling.

Waakzaamheid blijft méér dan geboden. Alle bezoekers wordt daarom nogmaals nadrukkelijk verzocht strikt de landelijke richtlijnen na te leven en bezoek bij klachten uit te stellen. Als de 1,5 meter niet of moeilijk te waarborgen is, luidt voor bezoekers het dringende advies een mondneusmasker te dragen. Die maskers worden bij binnenkomst verstrekt.