Ga naar hoofdinhoud

Meer overzicht en besparing materiaal dankzij ‘slimme deurbel’ in Zuyderland

07 Apr 2020

Met de RING, een soort ‘slimme deurbel’, is het sinds kort op diverse afdelingen van Zuyderland Medisch Centrum mogelijk om vanaf de hoofdpost de patiënten in isolatiekamers te monitoren via een video-verbinding en tevens in contact te staan met de patiënt via audioverbinding. Dit systeem is mede tot stand gekomen door samenwerking met AV Projects. 

Hiermee speelt Zuyderland tijdens de huidige Corona-crisis in op de vraag hoe er contact gelegd kan worden met patiënten op de kamers en tegelijkertijd schaars beschikbare persoonlijke beschermingsmaterialen bespaard kan worden. Een verpleegkundige hoeft zich dankzij het melden op afstand, niets steeds om te kleden en beschermingsmateriaal te gebruiken, om de kamer op te gaan. Erg belangrijk, want het beschermingsmateriaal is heel hard nodig momenteel.

De RING is opgebouwd op een statief en heeft zijn eigen voeding, waardoor deze overal geplaatst kan worden op de patiëntenkamers. Door de groothoek wordt de hele kamer duidelijk in beeld gebracht. De verpleegkundigen ervaren dit als een heel waardevolle toevoeging en zijn er tot nu toe erg enthousiast over.

Cohortafdelingen etage 6, 9, 10 en 12 op locatie Heerlen hebben het systeem al met succes in gebruik genomen. Op locatie Sittard-Geleen werken Oost 41, West 46 en de ‘vuile’ SEH er ook al mee.