Ga naar hoofdinhoud

Locatie Kerkrade is verkocht

20 sep 2016

Het gebouw van Zuyderland in Kerkrade is verkocht aan projectontwikkelaar Wyckerveste. De nieuwe eigenaar ontwikkelt het ziekenhuisterrein en een aantal aangrenzende percelen tot een zogenoemd Center Court voor sport-, educatie en zorg. Zuyderland huurt na een grondige renovatie 3000 vierkante meter terug en biedt daar straks poliklinische zorg.

Het koopcontract is dinsdag 20 september getekend. ‘Een geweldige stap naar een sterk verbeterde en moderne omgeving’, aldus David Jongen, voorzitter Raad van Bestuur. ‘Halverwege volgend jaar hebben we in Kerkrade eindelijk een fijne nieuwe locatie waar we met aanbieders van eerste lijnszorg onze patiënten kunnen ontvangen en behandelen.’

De herinrichting van de locatie is alleen mogelijk in nauwe samenwerking met de nieuwe eigenaar. Die streeft er naar het gebied in 2017 ver klaar te hebben. Die planning is ambitieus, maar als alles loopt zoals gepland zijn ook de poliklinieken van Zuyderland rond die tijd klaar. Patiënten kunnen er dan in ieder geval  terecht voor psychologie, psychiatrie, dermatologie, oogheelkunde, KNO en bloedafname. De eerste renovatiewerkzaamheden starten eind december. Alle poli’s zijn tijdens de renovatie gewoon open.