Ga naar hoofdinhoud

Keuzehulp Borstcentrum: patiënt beslist mee!

19 apr 2018

Borstcentrum Zuyd is in april gestart met het aanbieden van een keuzehulp voor patiënten die de keuze dienen te maken voor een operatie bij borstkanker.

Miriam Dircks, gespecialiseerd verpleegkundige borstkankerzorg:
‘Welke behandeling het beste is, hangt af van de persoonlijke situatie en van wat de patiënt belangrijk vindt. Om onze patiënten te helpen met het maken van een keuze voor een behandeling, maken we gebruik van een keuzehulp die we samen met PATIENT+ hebben ontwikkeld. Deze keuzehulp geeft de patiënte de mogelijkheid om thuis rustig na te denken over wat voor haar de beste keuze is.’

Samen de beste keuze maken
Door het invullen van de online keuzehulp, krijgt de patiënt een duidelijk beeld over de voor en nadelen van een bepaalde operatie (borstsparende operatie of een amputatie met of zonder reconstructie) en helpt de patiënt daadwerkelijk een keuze te maken. Zo komen patiënt en arts samen tot de beste keuze.

Ondersteuning keuze nazorgtraject
Tevens is gestart met een keuzehulp over de nazorg bij borstkanker (www.beslissamen.nl). Deze keuzehulp is bedoeld om de patiënt te ondersteunen bij het kiezen van een nazorgtraject. Zowel de vorm van de nazorg als de inhoud komen hierbij aan bod.