Ga naar hoofdinhoud

Ihssan Oulkadi genomineerd voor de Vrouw in de media Award 2021

04 jan 2022

Ihssan Oulkadi van Zuyderland is genomineerd voor de Regionale Vrouw In de Media(VIDM) Award 2021! Ze is door L1 voorgedragen omdat zij heeft meegewerkt aan de bewustwording bij de Marokkaanse gemeenschap – zowel binnen als buiten Zuyderland – op het gebied van coronabeleid en het belang van vaccineren. Op dit moment zijn er nog niet zoveel mensen met zowel Limburgse als Marokkaanse roots die op deze manier in de media voor het voetlicht treden.

Ihssan Oulkadi is binnen Zuyderland operatieassistente Chirurgie en vrijwillige tolk om de zorg te optimaliseren voor anderstaligen. Zij nam het initiatief om in overleg met het crisisteam, een oproep tot vaccineren te doen voor migranten en kwam vanaf het begin van de coronacrisis al veelvuldig in de media als deskundige binnen de migrantengemeenschap. Haar inspanningen hebben veel vruchten afgeworpen in de migranten gemeenschap in Limburg en binnen Zuyderland Medisch Centrum.

Een eer op zich
‘Het is heel mooi dat andere mensen vinden dat ik een positieve bijdrage heb geleverd en dat ik dit namens Zuyderland heb mogen doen’, zegt Ihssan in een reactie. ‘En dat ik bij deze nominatie tussen vier grandioze vouwen sta, is een eer op zich’. De andere genomineerden in Limburg zijn Nadya Abou Salman, Sportconsulent Blerick; Evelyn Ankumah, Mensenrechtenadvocaat; Helen Mertens, tijdens de coronacrisis bestuursvoorzitter van het Maastricht UMC+ en Annemarie Penn-te Strake, burgemeester van Maastricht.

Om de VIDM-award in de wacht te slepen, waren er zoveel mogelijk stemmen op Isshan nodig. Hoeveel stemmen dat geworden zijn, wordt op 1 februari bekend.