Ga naar hoofdinhoud

Hoogste punt nieuwbouw laboratorium Zuyderland is bereikt

07 mei 2021

Donderdagmiddag is op locatie Sittard-Geleen het hoogste punt van het nieuwe laboratorium gevierd: 14,8 meter hoog is het gebouw ondertussen. De top van nieuwbouw werd vanwege deze gebeurtenis op traditionele wijze voorzien van een meiboom en ook de Zuyderlandvlag is donderdag gehesen.

Op de bouwplaats werd – met de in achtneming van alle coronamaatrdegelen – in het klein een korte, feestelijke bijeenkomst gehouden waar medewerkers van onder andere de Medische Microbiologie, enkele bestuurders en betrokkenen uit het bouwconcern, het glas heften op de voortgang van de nieuwbouw. RVE-managers Screening & Diagnostiek en Facilitair Bedrijf, Dirk Jan van Berckel en Bas Kivit van Haaften, spraken daar in een korte toespraak van een mijlpaal in de bouw van dit grote gebouw en ‘een mooi moment voor alle medewerkers die hier straks zullen werken’. Donderdag was ook bij uitstek de dag om alle bouwvakkers in het zonnetje te zetten: zij werden dan ook rond het middaguur al getrakteerd.

Drie etages
In het nieuwe gebouw zijn straks het Klinisch Chemisch Hematologisch Laboratorium (KCHL), Medische Microbiologie, moleculaire diagnostiek en het apotheeklab gevestigd. Naast drie etages van 900 vierkante meter en een ‘techniek laag’ van 360 vierkante meter, is in de kelder van het laboratorium straks ook een fietsenstalling voor medewerkers van de locatie Sittard-Geleen voorzien.

Oplevering in de herfst, volgend jaar in gebruik
Op locatie Heerlen blijft, net als in de huidige situatie, een satellietlab beschikbaar voor spoeddiagnostiek. Komende herfst wordt de nieuwbouw in Sittard-Geleen opgeleverd, naar verwachting kan het laboratorium dan in het voorjaar van 2022 in gebruik worden genomen.