Ga naar hoofdinhoud

GGz: De Triangel bestaat 12,5 jaar

02 dec 2019

De Kinderpsychiatrische Dagbehandeling de Triangel, onderdeel van Zuyderland GGz, bestaat op maandag 2 december precies 12,5 jaar. De Triangel is een samenwerkingsverband tussen de Xaveriusschool, Xonar en Zuyderland GGz. Op locatie de Triangel in Sittard biedt Zuyderland GGz dagbehandeling voor kinderen tussen 3,5 en 12 jaar met complexe kinderpsychiatrische problemen. De kinderen krijgen een op maat gemaakt programma dat is gericht op onderwijs en de eigen, individuele behandeldoelen.

Chantal Walther-Rikers en Betty Steens-Meulenberg zijn er vanaf de oprichting bij en vieren vandaag dan ook hun 12,5-jarig jubileum.

Hieronder vertellen zij kort wat zij zo leuk vinden aan hun werk.

Chantal Walther-Rikers:
“Door de jaren heen heb ik veel verschillende problematieken gezien. Het komt niet zo vaak voor, maar selectief mutisme vind ik altijd erg indrukwekkend. Ook een hechtingsstoornis, als gevolg van al op jonge leeftijd belaste voorgeschiedenis, ervaar ik als aangrijpend. Ik vind het extra leuk om met sport en spel aan de behandeldoelen te werken. Het is heel mooi om te zien dat een kindje door een gestoorde emotieregulatie zich in eerste instantie in een groepje van acht kinderen moeilijk kan handhaven en na een periode van één op één behandeling zichtbaar plezier beleeft aan een samenspel zoals tikkertje. Voor het kind kan dat een enorme stap zijn in de ontwikkeling.”

Betty Steens-Meulenberg:
“Het samen met een zeer deskundig team afstemmen op ouders en kind blijft de mooiste uitdaging in dit werk en is met elke nieuwe opname weer even boeiend als de eerste. Samen enthousiast worden als een uitgezette lijn de juiste blijkt te zijn en ouders en kind weer tot bloei komen. Daar ligt ons streven en dat is tevens de reden waarom ik dit werk na 12,5 jaar nog steeds met plezier en volle inzet doe.”

Check ook de website van Zuyderland GGz!

Foto: Het team van de Triangel, samen met de collega’s van de Xaveriusschool te Sittard.