Ga naar hoofdinhoud

Fysiotherapeuten kijken mee over de schouder van de chirurg

07 feb 2020

Vanuit het auditorium van Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen hebben 120 fysiotherapeuten donderdag meegekeken bij het plaatsen van totale knie- en heupprotheses door orthopedisch chirurgen Patrick Deckers, Emil van Haaren, Wouter van Hemert, Roel Hendrickx en Bert Boonen.

De chirurgen gaven via een live-verbinding vanuit de operatiekamer een toelichting op hun verrichtingen. Vanuit de zaal was het mogelijk vragen te stellen. Na afloop was er tijdens een informatiemarkt gelegenheid om implantaatmodellen van dichtbij te bekijken.

Schat aan kennis en ervaring
De orthopedisch chirurgen van Zuyderland Medisch Centrum plaatsen jaarlijks het grootste aantal kunstheupen en kunstknieën van alle ziekenhuizen in Nederland. Hierdoor hebben zij een schat aan kennis en ervaring in huis. De specialisten van Zuyderland zijn ook bekwaam in het oplossen van problemen ná het plaatsen van een kunstheup of -knie. Hiervoor komen regelmatig patiënten uit andere ziekenhuizen en zelfs het buitenland.

Knie- en heupkliniek
Over enkele maanden starten de orthopedische specialisten van Zuyderland een speciaal behandelcentrum voor knie & heupproblematiek. Door hoogwaardige zorg binnen een prettige omgeving ‘zo thuis mogelijk’ te organiseren, streven zij naar optimaal comfort en een spoedig herstel voor de patiënt. Dat doet het orthopedisch team door tijdens het hele zorgproces intensief samen te werken met de huisarts, fysiotherapeut en andere disciplines.

De beste zorg, zo thuis mogelijk
In de nieuwe opzet heeft de patiënt altijd een vertrouwd gezicht als aanspreekpunt. Op deze manier wil Zuyderland de zorg voor mensen met problemen aan knieën en heupen – zonder dat altijd een operatie nodig is – nog beter organiseren en begeleiden.

Het nieuwe behandelcentrum opent begin mei haar deuren. Iedereen is dan van harte
welkom om een kijkje te komen nemen. Hierover lees je later meer op zuyderland.nl en onze sociale media.