Ga naar hoofdinhoud

Documentaire ‘De storm doorstaan’ te zien via Pathé Thuis

24 sep 2020

‘De storm doorstaan’: dat is de naam van de Zuyderland-documentaire die vanaf nu te zien is via het on demand-platform Pathé Thuis. In deze documentaire vertellen twaalf Zuyderlanders hun verhaal, over hoe zij de heftige coronaperiode ervaren en beleefd hebben. Een unieke inkijk van binnenuit, over hoe het coronavirus onze organisatie uiteindelijk dichter bij elkaar heeft gebracht.

De documentaire is via Pathé Thuis beschikbaar tot 31 januari 2021 voor een prijs van €2,99. Pathé Thuis is beschikbaar op laptop, Smart TV, Xbox One, PlaysStation, Aplle TV, Android TV, tablet en mobiel. De beste kijkervaring is via de TV: met Google Chromecast en Apple Airplay stream je eenvoudig van een mobiel of tablet naar het grote scherm.

Documentaire bekijken
Wil je de documentaire bekijken? Volg dan snel deze link naar de website van Pathé Thuis!

Trailer
Check ook alvast deze bijzondere trailer met de context van corona in Zuyderland.

Achtergrond
Op donderdag 5 maart 2020 wordt de eerste patiënt met COVID-19, beter bekend als het coronavirus, opgenomen in Zuyderland Medisch Centrum. En dat is nog maar het begin: de ziekenhuizen in Heerlen en Sittard-Geleen worden in de weken daarna overspoeld met coronapatiënten. De speciale corona-afdelingen en de uitgebreide Intensive Care kunnen de grote toestroom maar ternauwernood aan. Maar niet alleen de ziekenhuizen, ook de Zuyderland Zorgcentra en Zuyderland Thuiszorg worden door de pandemie hard geraakt. In deze documentaire vertellen tien Zuyderlanders hun verhaal, over hoe zij deze heftige periode ervaren en beleefd hebben.