Ga naar hoofdinhoud

Co als Coach: belangrijk voor patiënt én zorgverlener!

22 mrt 2023

‘Co als Coach’ is een nieuw traject voor coassistenten en patiënten in Zuyderland, ontwikkeld in samenwerking met Stichting Mens achter de Patiënt. 

Coassistenten van Zuyderland worden door middel van een interactieve training opgeleid tot medische coach voor patiënten en cliënten in het ziekenhuis. Ze begeleiden een patiënt voor, tijdens en na afloop van het consult, met een tweeledig doel. Enerzijds heeft de patiënt baat bij het samen voorbereiden en duidelijk formuleren van de wensen, anderzijds krijgt de coassistent hierdoor meer inzicht in de mens achter de patiënt, het samen beslissen vanuit het patiëntperspectief en de houding tijdens een gesprek in de spreekkamer.

Twintig coassistenten van Zuyderland zijn op zoek naar patiënten die zij mogen begeleiden vóór, tijdens en na hun bezoek aan het ziekenhuis. 

Heeft u vragen of wilt u zich graag aanmelden voor medische begeleiding door een getrainde geneeskundestudent, de dokter van de toekomst? Dat kan! Stuur een berichtje met uw naam en telefoonnummer naar info@mensachterdepatient.nl. Het is ook mogelijk om een naaste contact te laten opnemen, na goedkeuring van de patiënt.