Ga naar hoofdinhoud

Bouw nieuw woonzorgcentrum Echt is gestart

23 feb 2022

Zuyderland, BAM en woningcorporatie Nester hebben woensdag 23 februari het startsein gegeven voor de bouw van een nieuw woonzorgcentrum in Echt. Het gebouw biedt vanaf het najaar van 2023 plaats aan negentig cliënten van Zuyderland.

In het gebouw komen zes groepswoningen met in totaal 42 appartementen voor mensen met dementie. De overige 48 woningen zijn voor bewoners die door lichamelijke aandoeningen zorg nodig hebben. Het woonzorgcentrum krijgt ook een klein restaurant

Locatie
De nieuwbouw verrijst midden in Echt. Een fijne locatie dichtbij allerlei voorzieningen. De locatie past dan ook heel goed in de visie van Zuyderland waarin centraal staat dat we ouderen midden in de samenleving willen laten wonen.

Najaar 2023
Het nieuwe woonzorgcentrum wordt eind volgend jaar  in gebruik genomen door cliënten van huidig zorgcentrum De Egthe. Zo komt op die locatie ruimte vrij om enkele afdelingen te kunnen renoveren. In De Egthe bouwen we dan bijvoorbeeld meerpersoonskamers af zodat we alle bewoners een eigen kamer kunnen bieden.