Ga naar hoofdinhoud

Bijzondere dag voor ernstig zieke kinderen Zuyderland

13 sep 2017

Om ernstig zieke kinderen een zorgeloze en fijne dag te geven, hield Kiwanisclub Land van Gulick zondag 10 september een Sterrentocht. De kinderartsen van het Zuyderland Medisch Centrum (Sittard-Geleen en Heerlen) selecteerden groep van 20 kinderen tussen de 7 en 15 jaar die het stralend middelpunt van deze zondag ochtend waren.

‘Wij hopen dat zij zich daardoor even geen patiënt voelen, maar juist een ster’, was de gedachte achter de actie. Met een old-timer tour en een VIP ochtend genoten de kinderen van alle aandacht die bij het ‘ster zijn’ hoort.

De kinderen reden met oldtimers vanaf Zuyderland Sittard-Geleen, via een mooie route naar het Jochem Erenshoes aan het Kloosterplein te Sittard. Na een groots muzikaal onthaal vond  daar het ochtendprogramma plaats, geheel in het thema van Sterren. Zo stonden lokale sterren-koks en ondernemers klaar om samen met de kinderen te kokkerellen of bijvoorbeeld een heuse fotoshoot te doen.

Na het oplaten van ballonnen om 12.00 gingen de kinderen en hun familie in old-timers in colonne weer terug naar het ziekenhuis.

Kiwanis club Land van Gulick Sittard-Geleen
Kiwanis is een wereldwijde organisatie met het motto ‘serving the children of the world’.  Op vele manieren dragen de vrijwilligers van Kiwanis bij aan het welzijn en de ontwikkeling van kinderen.