Ga naar hoofdinhoud

Zuyderland bouwt een nieuw hospice

01 dec 2020

Zuyderland bouwt op het terrein van Parc Glana in Geleen naast negen zorgwoningen ook een nieuw hospice. Het huidige hospice Daniken, gelegen aan de Lienaersstraat, voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Vandaar dat Zuyderland heeft besloten naast het zorgcentrum ook het hospice te vernieuwen.

De bouw is onlangs begonnen en naar verwachting wordt het hospice begin 2022 in gebruik genomen. Het nieuwe gebouw biedt dan ruimte aan tien cliënten in de laatste fase van hun leven. Dat zijn drie extra plaatsen ten opzichte van de huidige situatie. Daar is voor gekozen omdat de vraag naar hospicezorg toe neemt. Zuyderland biedt cliënten gespecialiseerde terminale zorg in een warme, huiselijke omgeving zorg en ondersteunt daarbij ook mantelzorgers.

Het toekomstige hospice ligt aan de rand van het nieuwe Parc Glana. Cliënten beschikken er straks over lichte, ruime kamers waar ook familie kan blijven logeren. Het omliggende park zorgt voor in nauw contact staan met de natuur.

Achtergrond Parc Glana

Parc Glana is een omvangrijk nieuwbouwproject dat Zuyderland realiseert in samenwerking met Wonen Zuid. Het park telt negen zorgwoningen voor mensen met dementie en ouderen met lichamelijke beperkingen. Een van de bijzondere elementen aan dit project is dat cliënten overdag zelfstandig door het gehele park kunnen wandelen. De eerste zorgwoningen worden halverwege volgend jaar in gebruik genomen.