Ga naar hoofdinhoud

0-Meting digitale vaardigheden Zuyderland Medisch Centrum: 28 maart tot 14 april

28 mrt 2023

Hoe digivaardig ben jij? Vul de vragenlijst in en help Zuyderland in de reis naar digitalisering

Digitalisering in de zorg wordt een steeds belangrijker thema, ook binnen Zuyderland Medisch Centrum. Patiënten willen én kunnen steeds meer zaken zelf digitaal regelen. En processen kunnen efficiënter en duurzamer ingericht worden dankzij nieuwe technologieën. Maar hoe digivaardig zijn onze medewerkers eigenlijk? En wat is het startniveau van onze patiënt? Deze antwoorden willen we achterhalen middels een ‘0-meting digitale vaardigheden’ in de periode van 28 maart tot 14 april. 

We begrijpen dat het gebruik van digitale middelen voor sommige patiënten, naasten of medewerkers lastig kan zijn. Zuyderland streeft ernaar om hen de juiste ondersteuning aan te bieden. Daarom zijn wij erg benieuwd naar de kennis en behoefte betreffende digitalisering. Om de huidige situatie goed in kaart te brengen, vindt er in de periode van 28 maart tot 14 april in Zuyderland Medisch Centrum een 0-meting plaats naar digitale vaardigheden.

Twee vragenlijsten

Deze 0-meting wordt gedaan aan de hand van een vragenlijst. In de week van 28 maart lopen een aantal medewerkers door het ziekenhuis (locaties Sittard-Geleen, Heerlen, Brunssum en Kerkrade) om patiënten en naasten fysiek te benaderen. Vragenlijsten kunnen dan ter plekke ingevuld worden met de hulp van een medewerker, zowel online als op papier. Wil je (samen met je naasten) liever thuis de vragenlijst invullen? Dat kan ook via onderstaande link.

Vul ook de vragenlijst in

We hopen dat jij ook een steentje wil bijdragen in het succesvol maken van deze meting. Vul zelf de vragenlijst in en help je naasten, juist diegenen die niet zo digivaardig zijn, om dit samen met jou ook te doen. Alleen zo kunnen we uiteindelijk de juiste ondersteuning bieden in het gebruik van nieuwe technologieën en digitale processen.

Klik hier voor de vragenlijst. Dankjewel!