Ga naar hoofdinhoud
drs. C.  Heijens

drs. C. Heijens

Functie:

Ziekenhuisapotheker

BIG-nummer:

59065516917 

Specialisme:

Ziekenhuisapotheek

Tel. nr polikliniek:

088 - 4597253

Locatie:

Heerlen, Sittard-Geleen

Heerlen
Sittard-Geleen
Kerkrade
Brunssum
Echt
Over mij

Sinds 2014 ben ik werkzaam als ziekenhuisapotheker in Zuyderland Medisch Centrum. Mijn opleiding tot ziekenhuisapotheker heb ik gevolgd in het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem (mei 2010-mei 2014).
Binnen Zuyderland Medisch Centrum ben ik als ziekenhuisapotheker verantwoordelijk voor het proces rondom het voor toedienen gereedmaken van infusen voor de dagverplegingpatiënten, IC-patiënten (locatie Heerlen), patiënten met voeding via het infuus (klinisch en poliklinisch), patiënten met infuustherapie (externe instellingen en thuis), kinderen met voeding via het infuus (veelal neonaten) of immunotherapie, patiënten met intrathecale pijnbestrijding (poliklinisch of thuis), oogdruppels (klinisch en poliklinisch) en nog enkele poliklinische toepassingen. In totaal gaat het om meer dan 20.000 infusen op jaarbasis!
Daarnaast ben ik in 2018 begonnen met een polikliniek voor dialysepatiënten. Alle dialysepatiënten worden 1 x per jaar uitgenodigd om uitgebreid over hun medicatiegebruik en alles wat daarbij komt kijken, te praten. Het is een uitdaging om de problemen rondom de medicatie boven tafel te krijgen en een passende oplossing te bedenken, die aansluit bij die ene patiënt.
Ook bij de patiënten op de IC en de patiënten, die palliatief zijn, ben ik als behandelaar betrokken. Hier overleg ik met de overige behandelaars over de beste mogelijke farmacotherapie voor de patiënt.
Het is ontzettend leuk om de faramcotherapeutische kennis, die ik tijdens mijn opleiding heb opgedaan nu in de praktijk toe te passen, daar waar het er het meest toe doet, namelijk bij de patiënt zelf!

Snel naar

Team

Ziekenhuisapotheek

Bekijk team
Dr. B.P.C.  Oijen, van

Dr. B.P.C. Oijen, van

Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog

default avatar

R.H.P.F. de Rooij

Ziekenhuisapotheker in opleiding

drs. P.  Dekkers

drs. P. Dekkers

Ziekenhuisapotheker

drs. N.  Boone

drs. N. Boone

Ziekenhuisapotheker

drs. M.  Schols-Hendriks

drs. M. Schols-Hendriks

Ziekenhuisapotheker

dr. M.  Reinders

dr. M. Reinders

Ziekenhuisapotheker

default avatar

dr. L. van Rossum

Ziekenhuisapotheker

drs. J.  Cremers

drs. J. Cremers

Poliklinisch apotheker

dr. D.  Wong

dr. D. Wong

Ziekenhuisapotheker, Klinisch farmacoloog

drs. C.  Guillaume

drs. C. Guillaume

Ziekenhuisapotheker

drs. C.  Heijens

drs. C. Heijens

Ziekenhuisapotheker