Ga naar hoofdinhoud

We willen toch allemaal dat dit weer kan?

Samen kunnen we daar voor zorgen

Het coronavaccin in de acute zorg en ouderenzorg

Op deze pagina vind je het laatste nieuws over het vaccineren binnen Zuyderland.

Inmiddels is er in Nederland gestart met het vaccineren tegen corona, bij medewerkers uit de acute zorg en zorgmedewerkers, die met kwetsbare doelgroepen werken. Dit zijn bij Zuyderland verpleegkundigen en artsen op de intensive care en de spoedeisende hulp en alle zorgmedewerkers in de Zorgcentra.

Vanaf maandag 18 januari is er gestart met de coronavaccinatie van de ​​​​​​​volgende groep die aan de beurt is: bewoners in de eerste verpleeghuizen in Nederland. Hiervoor zijn 12 zorgaanbieders in het land geselecteerd. Zuyderland is niet geselecteerd in deze eerste tranche. Dat betekent dat we deze week nog niet starten met vaccineren van de bewoners van de zorgcentra.

Bij Zuyderland Zorgcentra start het vaccineren van de verpleeghuiscliënten op maandag 25 januari. Deze week worden de laatste voorbereidingen getroffen. Vaccineren is uiteraard vrijwillig. Voordat het vaccineren begint, zal bij iedere bewoner of zijn beslissingsbevoegde om toestemming worden gevraagd.

Snel daarna zijn de medewerkers van de Thuiszorg en Huishoudelijke Hulp aan de beurt. Vervolgens andere kwetsbare ouderen, waaronder veel van de cliënten van Zuyderland Thuiszorg en Zuyderland Huishoudelijke Hulp.

Voor algemene informatie over het coronavaccin verwijzen wij je naar de website van de rijksoverheid: www.coronavaccinatie.nl.

Het coronavaccin is er snel gekomen, kan dat dan wel veilig zijn? Hoe zit het met de langetermijneffecten? En hoe moet je kijken naar de risico’s van zo’n vaccin? Professor Marjolein van Egmond (Amsterdam UMC) geeft antwoord op al je vragen rondom het coronavaccin.

Eenvoudige uitleg over het coronavaccin